Πώς υποδέχθηκε το twitter την παραίτηση Τσίπρα: Δηλητηριώδεις αιχμές, αλλά και ευχαριστίες

Η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διπλή εκλογική ήττα, αιφνιδίασε φίλους και αντιπάλους.

Όπως είπε ο ίδιος από το Ζάππειο, όπου ανακοίνωσε το τέλος της θητείας του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «μπορεί κάποιοι να χαίρεστε με την απόφασή μου. Και κάποιοι να λυπάστε. Αλλά τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν μας. Ό,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές». Πράγματι, οι αντιδράσεις ήταν κάπως έτσι.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για «γενναία απόφαση», ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες έκανε λόγο για «αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες», ενώ το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να σιωπήσει.

Στα social media τα νέα έγιναν δεκτά με επίσης ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που τον αποχαιρέτησαν με λύπη, ενώ άλλοι προχώρησαν σε δηλητηριώδη σχόλια και δεν έκρυψαν ότι ήταν μια εξέλιξη που τους χαροποίησε. Επίσης, ορισμένοι θυμήθηκαν ότι η Ιστορία εκδικείται, καθώς παραιτήθηκε την ίδια ημέρα που πριν από 8 χρόνια έκλειναν οι τράπεζες…

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο twitter για την παραίτηση Τσίπρα: