Πρόστιμο 30.000 στον άνδρα που έσερνε το σκύλο με το αυτοκίνητο

Ελεύθερος με την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ αφέθηκε ένας 75χρονος που έσερνε σκυλί, έχοντάς το δεμένο στο πίσω μέρος αυτοκινήτου που οδηγούσε, στη Ζάκυνθο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου, λίγο μετά τη διασταύρωση του κόμβου Πάστρα, με το σχετικό βίντεο να δίνεται στη δημοσιότητα από τον ζακυνθινό όμιλο Μέριμνας Ζώων, στο οποίο ο οδηγός του αυτοκινήτου φαίνεται να έχει δέσει με σύρμα από το λαιμό έναν σκύλο και να τον σέρνει στον δρόμο.

Σε βάρος του 75χρονου, είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.

Ο ηλικιωμένος στις 13:00 περίπου το μεσημέρι, πέρασε την πύλη του δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου, όπου απολογήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον Ανακριτή Ζακύνθου και με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο οδηγός του οχήματος και ιδιοκτήτης του ζώου ισχυρίστηκε ότι είχε τον σκύλο δεμένο με σύρμα στο πορτμπαγκάζ και δεν κατάλαβε ότι βγήκε και σερνόταν στον δρόμο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Ζακυνθινός όμιλος μέριμνας ζώων, ο άνδρας έβαλε ξανά τον σκύλο στο πορτμπαγκάζ, χωρίς καν να ελέγξει εάν έχει τραυματισθεί, και έφυγε από το σημείο.