Τουρκία: Ξέφρενο πάρτι σε ιστορική ορθόδοξη εκκλησία στη Σμύρνη

Εικόνες που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από ξέφρενο πάρτι σε ορθόδοξο ναό στη Σμύρνη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

Πρόκειται για τον ιστορικό ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, που χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο από τον δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Σμύρνης.

Ο ναός του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, γνωστός και ως Άη Βούκλας βρίσκεται στη λαϊκή συνοικία του Μπασμανέ στη Σμύρνη και είναι αφιερωμένος στον πρώτο επίσκοπο Σμύρνης. Η ιστορική του σημασία είναι μεγάλη αφού οικοδομήθηκε από την ελληνική κοινότητα της Σμύρνης το 1886. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές εικάζεται πως ήταν η μοναδική ρωμαίικη εκκλησία που διασώθηκε από την καταστροφή το 1922.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Φεβρουάριο σφοδρές αντιδράσεις είχαν προκαλέσει γυρίσματα βίντεο κλιπ στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.  Οι εικόνες οι οποίες προβλήθηκαν στα social media, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με πολλούς να μιλούν για βεβήλωση του μνημείου. Τα γυρίσματα έγιναν στον προαύλιο χώρο όπου συνηθίζεται τον Δεκαπενταύγουστο να γίνεται και η λειτουργία για την εορτή της Κοίμησης της Παναγίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.