Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων: Ανικανότητα ή εγκληματική αμέλεια; Άνδρας έχασε τη ζωή του στην παραλία Πολιτικών, που παραμένει χωρίς ναυαγοσώστη

Άλλη μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη παραλία των Πολιτικών σήμερα το μεσημέρι.
Πρόκειται για έναν 74χρονο, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε στην παραλία των Πολιτικών και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών.
Το τραγικό γεγονός φέρνει και πάλι στο φως την ολιγωρία της δημοτικής αρχής του Γιώργου Ψαθά, που παρά τα δεκάδες πρόστιμα που του έχουν υποβληθεί για μη επάνδρωση της παραλίας με ναυαγοσώστη, εξακολουθεί να μην προχωράει ούτε αυτό το καλοκαίρι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του και καθηκόντων ως υπεύθυνου του δήμου του, για την ασφάλεια των δημοτών του.
Μάλιστα το γεγονός είχε επισημάνει πέρυσι τέτοιες μέρες το evia all right σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων»
Εν τω μεταξύ δελτίο τύπου εξέδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος με αφορμή το θάνατο του 74χρονου στην παραλία των Πολιτικών:
Σήμερα στην παραλία των Πολιτικών ένας λουόμενος έχασε την ζωή του.
Σε μια πολυσύχναστη παραλία, όπως έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε μόνο τους πύργους των ναυαγοσωστών, αλλά πουθενά ναυαγοσώστες.
Ο Δήμος έχει εκ του νόμου υποχρέωση να στελεχώσει όλες τις πολυσύχναστες παραλίες με ναυαγοσώστες, αλλά δυστυχώς δεν το κάνει.
Αν υπήρχε έστω η μικρότερη πιθανότητα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, αυτή χάθηκε λόγω της ανικανότητας του απερχόμενου Δημάρχου να πράξει τα αυτονόητα και κυρίως τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία.
Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια δεν κατάλαβε, ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι πυροσβέστης, διασώστης, μεταφορέας και οτιδήποτε άλλο, αλλά οφείλει να τηρεί την νομοθεσία, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσω των οργανωμένων υπηρεσιών.
Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πράξουν τα δέοντα, έτσι ώστε να αντιληφθεί επιτέλους τις παραλήψεις του και κυρίως τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Γιάννης Μπουροδήμος
Υποψ.δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων

Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσει μετά απο την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ο Γιώργος Ψαθάς, έστω και στο τέλο του καλοκαιριού.