Ολλανδία – Ελλάδα 3-0: Ήττα με κάτω τα χέρια για την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2024

Η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου ήταν… αγνώριστη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024, με αποτέλεσμα να ηττηθεί εύκολα με 3-0.

Με πολλά κενά στην άμυνά της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Εθνική Ελλάδας επέτρεψε στην Ολλανδία να βρει χώρους στην επίθεση και να τη “σκοτώσει” από το πρώτο ημίχρονο. Ντε Ρουν, Γκάκπο και Βέγκχορστ βρήκαν από νωρίς το δρόμο προς τα δίχτυα, με το δοκάρι και τον Βλαχοδήμο να αποτρέπουν ακόμη περισσότερα γκολ.

Η Ελλάδα γνώρισε έτσι δεύτερη διαδοχική ήττα στα προκριματικά του Euro 2024 και έμεινε στους 6 βαθμούς, όσους έχουν πλέον και οι Ολλανδοί, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα έδωσε από την αρχή χώρο στην Ολλανδία και προσπάθησε να “πιέσει” στο δικό της μισό του γηπέδου, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Είχε έτσι και μία καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά, με τον Ρότα να κάνει ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά να αστοχεί αρκετά.

Στο ίδιο διάστημα, η Ολλανδία έπαιξε πολύ από τα πλάγια και “απείλησε” από κάποια κόρνερ. Στο 4ο κόρνερ της στο ματς βρήκε όμως και το γκολ, αφού ο Ντάμφρις πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον Ντε Ρουν, ο οποίος σούταρε από κοντά και έκανε το 1-0 στο 17′.

Το γρήγορο γκολ της Ολλανδία “αιφνιδίασε” την Εθνική Ελλάδας και έδωσε… φτερά στους Ολλανδούς, οι οποίοι έκαναν στη συνέχεια “πάρτι” στους κενούς χώρους. Με εξαιρετικές εμπνεύσεις στην επίθεση, οι “οράνιε” έμοιαζε να βγάζουν φάση όποτε ήθελαν στο ματς.

Στο 29′ ο Βλαχοδήμος είπε “όχι” σε μία μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων, για να ακολουθήσουν όμως νέα “χτυπήματα” στην ελληνική άμυνα.

Στο 31′, Σίμονς και Ντάμφρις συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά και η σέντρα βρήκε τον Γκάκπο αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι, για να νικήσει τον Βλαχοδήμο για το 2-0 στο ματς.

Η Ελλάδα προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και είχε μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Κουρμπέλη από σέντρα του Μπακασέτα, αλλά η Ολλανδία έφθασε πιο κοντά στο γκολ με ένα σουτ του Ντάμφρις που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Εθνικής μας.

Το τρίτο γκολ δεν αποφεύχθηκε όμως, αφού στο 40′ ο Ντάμφρις έκανε εύκολο γύρισμα από δεξιά στον Βέγκχορστ και εκείνος πλάσαρε άνετα από κοντά, για το 3-0 της Ολλανδίας στο ματς.

Η Ολλανδία πήρε έτσι “καθαρό” προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, βάζοντας και πρόωρο τέλος στο ματς. Κι αυτό γιατί στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι “έσβησε”, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και την Ελλάδα να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση.

Οι καλές στιγμές ήταν έτσι ελάχιστες, με την Ολλανδία να έχει μία ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίμονς και την Ελλάδα να μην έχει ουσιαστικά, τελική στην εστία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Το 3-0 ήταν έτσι και το τελικό αποτέλεσμα, με την Ολλανδία να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του Euro 2024 και να “πιάνει” την Ελλάδα στους 6 βαθμούς στο δεύτερο όμιλο. Η Εθνική μας έχει πλέον μπροστά της το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ στην επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις στο Ολλανδία – Ελλάδα

Ολλανδία (Κούμαν): Φλέκεν – Γκεστρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (46′ Ντε Φράι)– Ντούμφρις (85′ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65′ Ράιντερς), Ντε Γιόνγκ (77′ Φίρμαν), Μπλιντ – Σίμονς, Γκάκπο (65′ Λανγκ), Βέγκχορστ

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα (69′ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης, Κουρμπέλης (69′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Μπουχαλάκης) – Μάνταλος, Μασούρας (69′ Φούντας), Παυλίδης (73′ Γιακουμάκης).