Αυτό είναι το νέο SUV των 13.000 ευρώ – Ποιος το κατασκευάζει

Το νέο compact SUV των 4,3 μέτρων θα αποκαλυφθεί επίσημα σε μερικούς μήνες και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις κινητήρα.

Οι πρώτες εικόνες του νέου compact SUV Yuan UP της BYD διέρρευσαν και μαζί με αυτές ήρθαν στο φως και ορισμένες από τις τεχνικές προδιαγραφές του. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ως γνωστόν, κάθε αυτοκίνητο που ετοιμάζεται για εμπορικό λανσάρισμα στην Κίνα θα πρέπει να διαθέτει έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Υπεύθυνο για την δημοσίευση της λίστας των αυτοκινήτων που περνούν από την συγκεκριμένη διαδικασία είναι το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ευχαριστημένη με αυτή την διαδικασία, καθώς αποκαλύπτει ορισμένες φωτογραφίες και βασικές προδιαγραφές του επερχόμενου μοντέλου, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν ανακοινώνει τίποτα επίσημο. Εμάς όμως δεν μας ενοχλεί.

Το νέο BYD Yuan UP είναι ένα 5θέσιο SUV με μήκος 4,31 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα και ύψος 1,68 μέτρα, με το μεταξόνιο να ακουμπά τα 2,62 μέτρα. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, μία με ηλεκτρομοτέρ 95 ίππων και μία με 177 ίππους. Οι ηλεκτροκινητήρες και η μπαταρία LFP Blade κατασκευάζονται από θυγατρικές της BYD, με την Hefei BYD Automobile Co. να φτιάχνει τον κινητήρα και την Wuwei Findream Co. την μπαταρία.

Το Yuan UP ανήκει στη σειρά μοντέλων Dynasty της BYD, που πήρε το όνομά της από διάσημους Κινέζους αυτοκράτορες, και ακολουθεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα που είδαμε στα πιο πρόσφατα μοντέλα της φίρμας.

Ο εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας του νέου ηλεκτρικού compact SUV της BYD είναι πλούσιος και προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με πανοραμική οροφή και έντονο αεροδυναμικό σπόιλερ στην οροφή. Οι τροχοί που το εφοδιάζουν είναι διάστασης 16 ή 17 ιντσών και τα ελαστικά που τους ντύνουν είναι 215/65 και 215/60 αντίστοιχα.

Το Yuan UP είναι το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από το Yuan Plus (γνωστό και ως Atto3) και το Yuan Pro, και η τιμή εκκίνησης της γκάμας δεν θα ξεπερνά τα 13.000 ευρώ.

πηγή