Η μετεγκατάσταση των ΕΕΕΕΚ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Η πρώτη… εισήγηση της Παππά

Την πρώτη εισήγηση της παράταξής της απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας η Άννα Παππά, που αφορά στη «Μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας και τη άμεση ανάγκη ανέγερσης νέου σχολείου».

Όπως αναφέρει η επικεφαλής “Ζητούμε επιτέλους ρεαλιστικές και υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματα μας για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που βασανίζει ευάλωτους συνδημότες μας που θα έπρεπε να αποτελούν πάντοτε πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, καθότι μιλάμε για άτομα ΑΜΕΑ”.

Η ερώτηση προς τη Δήμαρχο της Άννας Παππά και της παράταξής της έχει ως εξής:

Το πρώτο θέμα που εισάγει η παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, είναι το πολύπαθο και πολυσυζητημένο θέμα της μετεγκατάστασης των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας και της άμεσης ανάγκης ανέγερσης νέου σχολείου, που να πληροί τις προδιαγραφές και το αντίστοιχο κτιριολογικό πρόγραμμα.
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ και επι σειρά ετώντις εκάστοτε Δημοτικές αρχές, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμα καμία οριστική λύση.
Δίνονται συνεχώς προτεραιότητες σε άλλα έργα και για το ΕΕΕΕΚ ακούμε συνεχώς αόριστες υποσχέσεις, μη δίνοντας την πρέπουσα σημασία στα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά και οι γονείς τους.
Τα 72 εγγεγραμμένα παιδιά με αναπηρία του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, μέχρι και σήμερα, έχουν ως σχολική στέγη ακατάλληλα κοντέινερ.
16 και πλέον ολόκληρα χρόνια από τη προσωρινή εγκατάσταση (μέχρι την ανέγερση νέου κτιρίου) και ακόμα εν έτη 2024, είμαστε εδώ να συζητάμε το ίδιο θέμα χωρίς να έχει δοθεί ακόμα οριστική λύση.
Από το 2020 δρομολογείται μια ακόμα προσωρινή λύση, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια, που ακόμα και αυτή δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.Η λύση της μετεγκατάσταση τους σε νέα κοντέινερ στο Τάγμα Πεζοναυτών. Είμαστε στα μέσα και πλέον της νέας σχολικής χρονιάς και τα παιδιά παραμένουν ακόμα εκεί, παρά τις άκαρπες υποσχέσεις των υπευθύνων.
Δεδομένης της κατεπείγουσας ανάγκης μετεγκατάστασης και ανέγερσης νέου κτιρίου των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Χαλκίδα, έτσι ώστε να σταματήσει ο Γολγοθάς των παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε υπεύθυνα:
1.Πότε επιτέλους θα γίνει η προσωρινή μετεγκατάσταση στο χώρο του πρώην τάγματος πεζοναυτών δεδομένου ότι διανύουμε ήδη τα μισά της τριετούς παραχώρησης του χώρου.
2.Τι ενέργειες έχετε κάνει σε όλη τη προηγούμενη θητεία σας για την οριστική επίλυση του θέματος με την ανέγερση νέου κτιρίου.
3.Το φάκελο της Αρχιτεκτονικής Μελέτης και όλων των συνοδών μελετών που αναφέρετε στο ως άνω σχετικό έγγραφο ότι έχετε ήδη ολοκληρώσει.
4.Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και εκτέλεσης του νέου έργου.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε και τη σχετική αλληλογραφία με τους συναρμόδιους φορείς.
Για τη ΝΕΑ ΠΟΛΗ
Άννα Παππά
Έυη Αγουρζενιτζίδου-Δαφνή