Υπάρχουν όμως πολλοί από εμάς, που λόγω των ρυθμών ζωής έχουν “γεμίσει” από άγχος και στρες που έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον ύπνο τους,
Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικά έγκυρα tips για να σε βοηθήσουμε, σε περίπτωση που ανήκεις σε αυτή την ομάδα ατόμων.
Φτιάξε μια to-do list
Πολλές φορές, αυτό που προκαλεί το άγχος και κατ’ επέκταση την αϋπνία, είναι οι χιλιάδες υποχρεώσεις και τα deadlines που τρέχουν συνεχώς. Μια έγκυρη μελέτη του 2017, διαπίστωσε ότι η σύνταξη μιας λίστας υποχρεώσεων με μελλοντικές εργασίες βοήθησε τους ανθρώπους να κοιμηθούν πολύ πιο γρήγορα από εκείνους που κατέγραψαν όσα ήδη είχαν ολοκληρώσει εκείνη την ημέρα. Όσο μεγαλύτερες και πιο λεπτομερείς ήταν οι λίστες των συμμετεχόντων, τόσο πιο γρήγορα αποκοιμήθηκαν. Δοκίμασε, λοιπόν, να φτιάχνεις μια τέτοια λίστα λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς.
Σήκω από το κρεβάτι
Εάν προσπαθείς να κοιμηθείς για πάνω από 20-30′, τότε καλύτερα βγες από εκεί και κάνε κάτι άλλο. Κατά προτίμηση που να μη περιλαμβάνει οθόνες!
Διάβασε ένα βιβλίο
Αυτό το ξέραμε από παλιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι αντί να χαζεύεις στο κινητό πριν κοιμηθείς, είναι πολύ προτιμότερο να διαβάσεις ένα βιβλίο που θα σε νυστάξει πολύ πιο γρήγορα.
Άκου ηρεμιστικούς ήχους
Είτε προτιμάς κλασική μουσική, είτε ήχους της φύσης, είτε ακόμα και κάποιο ASMR βίντεο, βάλε να παίζει στο κινητό σου σε χαμηλή ένταση και κατέβασε τη φωτεινότητα οθόνης, ώστε να μη σε επηρεάζει και αφέσου στους ήχους.
Συγκεντρώσου στην αναπνοή σου
Είναι ένα είδος διαλογισμού και σίγουρα θα σε βοηθήσει, αν όχι να κοιμηθείς, σίγουρα να κατεβάσεις τους παλμούς και να ηρεμήσεις. Δοκίμασε τη μέθοδο 6-4-6-4 με εισπνοή, διατήρηση, εκπνοή, ηρεμία και τούμπαλιν!