Δεν είναι ικανοί να αλλάξουν ούτε μια καμένη λάμπα!

Την ώρα που Δήμος και μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή βρίσκονται σε προεκλογική τροχιά και η επικεφαλής περιοδεύει με κούτες αντισηπτικών στα σχολεία, διαφημίζοντας τα ως έργα και παρεμβάσεις της θητείας της, οι πολίτες αυτό που βιώνουν είναι ότι «ο Δήμος σέρνεται….» και αναζητούν αυτόν που θα ρωτήσει για τα προβλήματα, θα γνωρίσει κάθε περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της και θα προτείνει λύσεις. Από χαιρετούρες και χαμόγελα οι δημότες χόρτασαν.

Δεν υπάρχει κοινότητα που να μην έχει ξεπεράσει πλέον το όριο της αγανάκτησης από την αδιαφορία της αρχής στα προβλήματά της. Δεν υπάρχει δημότης που να μην εκφράζει καθημερινά τη διαμαρτυρία του για την εγκατάλειψη που βιώνει ο Δήμος Χαλκίδας. Χαρακτηριστικό είναι σχόλιο πολίτη από την Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, με το οποίο επισημαίνει την επικινδυνότητα στο σταθμό του τρένου στο Βαθύ, όπου δεν υπάρχει φωτισμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών οχημάτων.

Τί πιο απλό για τους υπευθύνους, να μεριμνούν για θέματα καθημερινότητας και ν’ αλλάζουν και καμιά καμένη λάμπα…. Σε άλλα νέα όμως, η Δημοτική Αρχή έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ασφαλτόστρωσης δρόμων και δρομίσκων των ενοτήτων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στο Δήμο για τις ημέρες και την αδράνειά της.

Άργησε ωστόσο να βγει από τη γυάλα και να επικοινωνήσει με τους κατοίκους. Τρία χρόνια απαξιούσε για όλους και για όλα και ο δρόμος που ακολούθησε δεν έχει γυρισμό. Οι δημότες θα αναζητήσουν αλλού την αλλαγή σε αυτόν τον τόπο.