Γαρίδες σαγανάκι μέσα σε 25 λεπτά, ό, τι πρέπει για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Γαρίδες σαγανάκι, μια φανταστική συνταγή εν όψει Καθαράς Δευτέρας για το αγαπημένο εορταστικό τραπέζι, δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

Για τις γαρίδες σαγανάκι

  • 12 γαρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 100 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πως το φτιάχνουμε

  1. Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.
  4. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα.
  5. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο τις γαρίδες σαγανάκι.
  6. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.
  8. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.
  9. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  10. Βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού.
  11. Σβήνουμε τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.

Για γαρίδες σαγανάκι νηστίσιμες, απλά παραλείψτε το στάδιο με τη φέτα.