Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: Κλοπή στο Φάληρο, αντί για πολλά με λίγα

Τίναξε το πρωτάθλημα στον αέρα ο Πινέιρο, ακυρώνοντας καθαρό γκολ του Ολυμπιακού στo 89′.

Ντροπή και αίσχος. Καθαρή κλοπή στο Φάληρο, με τον Πορτογάλο διαιτητή, Ζοάο Πινέιρο, να ακυρώνει καθαρό γκολ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις με το σκορ στο 0-0 και να… τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα!

Ο Βρουσάι στο 90’ με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι, αλλά ο Ιβηρας διαιτητής με το «έτσι θέλω» ακύρωσε το γκολ, αφού είδε πρώτα τη φάση στο VAR, για οφσάιντ του Ελ Αραμπί.

Ένα πεντακάθαρο γκολ, με τον Πορτογάλο ρέφερι να τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα και να κλέβει τη νίκη από τον Ολυμπιακό, όπως είχε κάνει ο Δανός Γιάκομπ Κέλετ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, όταν είχε δώσει στις καθυστερήσεις ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, με το οποίο οι Πράσινοι είχαν ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Ζοάο Πινέιρο, που σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έκανε ότι μπορούσε για να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλοίωσε το αποτέλεσμα και μαζί το πρωτάθλημα, αφού η ομάδα του Μίτσελ δικαιούνταν τη νίκη και θα μπορούσε να την είχε πάρει εάν ο Πορτογάλος δεν είχε ακυρώσει το πεντακάθαρο γκολ του Βρουσάι.

Ένα ντέρμπι στο οποί ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον Παναθηναϊκό, όπως είχε κάνει και στην Λεωφόρο, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν 14 τελικές, εκ των οποίων οι 5 στον στόχο, ενώ οι Πράσινοι είχαν μόλις 4, εκ των οποίων μόνο η 1 στον στόχο. Ενα παιχνίδι – μονότερμα, με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν, αλλά να βλέπουν στο τέλος τον Πινέιρο να τους κλέβει τη νίκη μέσα από τα χέρια και να αλλοιώνει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Μασούρα, αυτός μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 74’ οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Σωκράτη. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά, ο έμπειρος μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, με τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός του Τριφυλλιού σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ραμόν και Βαλμπουενά αντί των Ρέαμπτσιουκ και Φορτούνη. Στο 85’ ο Χουάνγκ έκανε την μπαλιά στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός επιθετικός έκανε την προβολή, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την μπάλα και ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 87΄οι δύο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, με τον Βρουσάι αντί του Κανός και τον Τσοκάι αντί του Μπερνάρντ.

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Βρουσάι μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-0 του Ολυμπιακού. Το γκολ αρχικά μέτρησε, αλλά στη συνέχεια ο Πορτογάλος διαιτητής, Ζοάο Πινέιρο, εξέτασε τη φάση στο VAR και ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης.

Ο Ιβηρας ρέφερι με το «έτσι θέλω» ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ του Βρουσάι και έκλεψε από τους Ερυθρόλευκους τη νίκη. Στο 90+9′ ο Πινέιρο απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, για χέρι στο κέντρο. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να πατάει τον Παναθηναϊκό, να τον παίζει μονότερμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και να σκοράρει στο τέλος, αλλά να βλέπει τον Πορτογάλο να του κλέβει τη νίκη και να αλλοιώνει το αποτέλεσμα και το πρωτάθλημα…

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81′ Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (68′ Μασούρας), Φορτούνης (81′ Βαλμπουενά), Κανός (88′ Βρουσάι), Μπακαμπού (68′ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (61′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (73′ Πούχατς), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (73′ Τσέριν), Μπερνάρ (88′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ), Μαντσίνι.