Πανακότα με 3 υλικά -Το πιο λαχταριστό και δροσερό γλυκό

Η πανακότα είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά.

Αν ακόμη ψάχνεις τη συνταγή εκείνη που θα είναι εύκολη, δεν θα σε «κλείσει» στην κουζίνα για ώρες και με αυτή θα δημιουργήσεις το πιο νόστιμο γλυκό, τότε πρέπει να ξέρεις πως η πανακότα και συγκεκριμένα αυτή η συνταγή είναι αυτή που θα σου λύσει τα χέρια.

Η πανακότα είναι ένα light και δροσερό επιδόρπιο που θα καταπολεμήσει αναμφισβήτητα την επιθυμία σου για κάτι γλυκό ενώ μπορείς να τη βρεις σε πολλές παραλλαγές της, με καραμέλα, με μαστίχα και δυόσμο ακόμη και με φρούτα της αρεσκείας σου.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για πανακότα με μόνο 3 υλικά που θα ενθουσιάσει όποιον τη δοκιμάσει.

Τη συνταγή βρήκαμε από τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά

500 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
Προαιρετικά 1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, με παγωμένο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου το μισό γάλα με την ζάχαρη (προαιρετικά και την βανίλια) και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να λιώσουν.

Προσθέτουμε και το άλλο μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.