Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Λαοθάλασσα» στην επετειακή του συναυλία – Η τρυφερή φωτογραφία στο πλάι της Ελένης Ράντου

Βασίλης Κωνσταντίνου: Με μια μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο γιόρτασε τη συμπλήρωση των 50 χρόνων παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία.

Περισσότεροι από 50.000 λάτρεις της μουσικής κατέκλυσαν το Καλλιμάρμαρο και με το γνωστό σύνθημα «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απόλαυσαν το φαντασμαγορικό θέαμα με την ψυχή τους.

Ο ίδιος πραγματοποίησε μια συγκινητική αλλά δυναμική ταυτόχρονα συναυλία, μην μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει την αγάπη του κοινού προς εκείνον, ενώ ακούστηκαν μεγάλες επιτυχίες του, όπως:

Η «Πρέβεζα» του Καρυωτάκη, ο «Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου, οι «Μικρές Νοθείες» του Οδυσσέα Ιωάννου και του Θάνου Μικρούτσικου, το «Α ρε Μαμά», το «Ελλάς», η «Σφεντόνα», το «Πριν το Τέλος» κ.α.

Μάλιστα, στα πρώτα του λόγια έκανε μια «μίνι» αναδρομή στην καλλιτεχνική του καριέρα τονίζοντας ότι:

«Μια ολόκληρη ιστορία. Ξεκίνησα το ’73, φαντάρος στη χούντα. Έγραψα τέσσερα τραγούδια. Μετά πήγα στη Γερμανία. Εκεί τραγουδούσα Λοΐζο και Θεοδωράκη. Στο Μόναχο γνώρισα μια ομάδα φοιτητών που έγιναν αδέρφια μου. 

Μου άνοιξαν τα μάτια. Εκεί πολιτικοποιήθηκα. Τους ευχαριστώ. Είναι ακόμα εδώ».

Η σύντροφος του Ελένη Ράντου δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται στο πλευρό του μια τέτοια ημέρα και μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, ανέβαζε στιμιότυπα από την ξεχωριστή αυτή βραδιά.