Παναθηναϊκός – Ντνίπρο 2-2: Με ισοπαλία ήρθε η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη… φωτιά και αγχώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά πήρε την ισοπαλία με 2-2 στη ρεβάνς με την Ντνίπρο και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μετά τη νίκη με 3-1 στη Σλοβακία, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι στην κατάμεστη Λεωφόρο, αλλά στη συνέχεια η Ντνίπρο κατάφερε να αντιδράσει, να ανατρέψει το σκορ και να πλησιάσει την… ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Σπόραρ όμως είχε διαφορετική άποψη και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, έδιωξε το… άγχος και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, έστω και με ισοπαλία 2-2.

Οι “πράσινοι” εξασφάλισαν έτσι τη συμμετοχή τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ για να συνεχίσουν στο Champions League.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και με τη… φόρα από την κατάμεστη Λεωφόρο, δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές του, με τα σουτ των Κώτσιρα και Παλάσιος να κοντράρουν και τον Βιλένα να έχει την πρώτη τελική στην εστία στο 11′.

Το γκολ δεν άργησε έτσι να έρθει, με τον Σπόραρ να εκμεταλλεύεται μία ολιγωρία στην άμυνα της Ντνίπρο και με άψογη λόμπα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο ματς, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του “τριφυλλιού”.

Η Ντνίπρο κατάφερε όμως να αντιδράσει γρήγορα, αφού στο 23′, ο Ντόβμπικ με μία απίθανη προσωπική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι και με πλασέ κάτω από τα πόδια του, ισοφάρισε σε 1-1 για τους Ουκρανούς.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League, αλλά το γκολ των Ουκρανών “χάλασε” το μυαλό του και έδωσε “φτερά” στους παίκτες της Ντνίπρο, που ανέβασαν την απόδοσή τους στο ματς.

Ο Ντόβμπικ είχε έτσι την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στο 32′, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε αυτή τη φορά το σουτ του. Στη συνέχεια είχε και ο Παναθηναϊκός μία καλή, διπλή ευκαιρία, με τον Παλάσιος να νικιέται σε τετ-α-τετ και τον Μπερνάρ να αστοχεί στη συνέχεια υπό πολύ καλές προϋποθέσεις” μέσα στην περιοχή.

Η Ντνίπρο αντίθετα, βρήκε στο 40′ ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ντόβμπικ να σκοράρει στην αντεπίθεση, αλλά το γκολ να μη μετράει, αφού υπήρχε χέρι στην αρχή της φάσης. Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στη συνέχεια και ένα πλασέ εξ επαφής του Πάσιτς, για να κρατήσει την ισοπαλία με σκορ 1-1 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Ντνίπρο μπήκε ακόμη πιο δυνατά και μόλις στο 46′, ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να κάνει την επέμβαση του αγώνα, αποκρούοντας με το ένα χέρι στο “γάμα” του, ένα σουτ του Μπλάνκο.

Οι Ουκρανοί δεν πτοήθηκαν όμως και πέτυχαν τελικά το δεύτερο γκολ, με τον Σαράπι να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 54′ και να κάνει… θρίλερ την υπόθεση πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει στη συνέχεια τον αγώνα και πήρε την κατοχή της μπάλας για να φθάσει στο 70′ και στο γκολ που έβαλε τέλος στο ματς. Ο Τζούρισιτς μπήκε ωραία στην περιοχή και έκανε άψογο γύρισμα στον Σπόραρ, ο οποίος “πυροβόλησε” για δεύτερη φορά στο ματς και ισοφάρισε σε 2-2 την αναμέτρηση.

Λίγο μετά, η Ντνίπρο έμεινε και με 10 παίκτες, μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Τάντσικ και… παραδόθηκε στους “πράσινους”.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε έτσι να πάρει και τη νίκη στο ματς, αλλά Ιωαννίδης και Κλέινχεϊσλέρ έχασαν τις ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να παραμείνει το ισόπαλο αποτέλεσμα μέχρι τέλους. Ακόμη και με το 2-2 όμως, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση, αφού με συνολικό σκορ 5-3 απέκλεισε τη Ντνίπρο. Εξασφάλισε δε τους ομίλους του Europa League και θα παίξει με τη Μαρσέιγ για να συνεχίσει στο Champions League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ντνίπρο

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Βιλένα (66’ Τσοκάι), Τζούρισιτς (79’ Κλεϊνχέισλερ) – Μπερνάρ (90’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Ντνίπρο (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Βόλινετς (λ.τ. 37’ Κιναρέικιν) – Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Καπλιένκο (68’ Κόχουτ) – Μπαμπένκο, Ντομίνγκο Μπλάνκο – Μιροσνιτσένκο, Πικάλονοκ (68’ Τάντσικ), Ρουμπτσίνσκι (69’ Χουτσούλιακ) – Ντόβμπικ.