Τι τρώει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ κάθε μέρα -Οι ιδιοτροπίες και τα αγαπημένα του γεύματα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμπεριλαμβάνει η διατροφή του πιο διάσημου royal στον κόσμο, του Βασιλιά Καρόλου της Μεγάλης Βρετανίας;

Στα 74 του χρόνια, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έγινε ο γηραιότερος διάδοχος που ανέβηκε ποτέ στον θρόνο, όταν ανέλαβε τη βασιλεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στην έπαυλή της στο Balmoral.

Η αλήθεια είναι πως η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει παράδοση στην μακροζωία -η Βασίλισσα Ελισσάβετ απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, ενώ ο σύζυγός της, Φίλιππος πάθανε στα 99 του χρόνια και η μητέρα της, η «βασιλομήτωρ» Ελισσάβετ Α’ στα 101. Είναι εύλογο λοιπόν να υποθέσει κανείς πως οι Βρετανοί royals μάλλον κάτι κάνουν σωστά με τη διατροφή τους.

Πόσα γεύματα τρώει ο βασιλιάς Κάρολος την ημέρα;
Ο βασιλιάς τρώει μόνο δύο κύρια γεύματα την ημέρα: πρωινό και δείπνο. Σε μια λίστα με 70 fun facts που δημοσίευσε το Clarence House το 2018 με αφορμή τα 70α γενέθλια του τότε πρίγκιπα Καρόλου, ο οίκος είχε αποκαλύψει: «Ο πρίγκιπας δεν τρώει μεσημεριανό γεύμα».

Ο Gordon Rayner, πρώην βασιλικός ανταποκριτής της Telegraph, είχε εξηγήσει κάποτε ότι ο βασιλιάς θεωρεί το γεύμα μία «πολυτέλεια» που παρεμβαίνει στο πολυάσχολο πρόγραμμά του.

Ποια είναι τα αγαπημένα φαγητά του βασιλιά Καρόλου;
Το 2020 ο οίκος Clarence House αποκάλυψε ότι η αγαπημένη συνταγή του βασιλιά Καρόλου για brunch ήταν αυγά με τυρί στο φούρνο, ενώ το αγαπημένο του τσάι που συνοδεύει το πρωινό του είναι το Darjeeling με μέλι και γάλα.

Δημοσιεύοντας τότε μια φωτογραφία των αυγών στο Instagram, ο επίσημος λογαριασμός του Clarence House αποκάλυψε: «Ο πρίγκιπας μοιράστηκε επίσης μια από τις αγαπημένες του συνταγές, τα Cheesy Baked Eggs, τα οποία μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα υπέροχα βρετανικά μας τυριά».

Συγκεκριμένα, η συνταγή περιλαμβάνει σπανάκι, ντοματίνια, τυρί, διπλή κρέμα γάλακτος, σκληρό τυρί και φρέσκα φύλλα βασιλικού. Ο βασιλιάς Κάρολος μάλιστα ζητά από τους παρασκευαστές της συνταγής να χρησιμοποιούν βιολογικά συστατικά όπου είναι δυνατόν.

Ο Βασιλιάς φέρεται επίσης να συνοδεύει κάθε γεύμα του με ένα βραστό αυγό, συγκεκριμένα ένα αυγό «μελάτο» που έχει βράσει για περίπου δύο με τρία λεπτά. Το αυγό σερβίρεται σε σαλάτα και ο βασιλιάς το πολτοποιεί με το πιρούνι του για να δημιουργήσει μία υφή σαν της μαγιονέζας.

Όσον αφορά το δείπνο του, ο βασιλιάς Κάρολος συνηθίζει να απολαμβάνει vegetarian πιάτα -μία συνειδητή επιλογή που αποσκοπεί στο να το μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο BBC το 2021: «Εδώ και χρόνια δεν τρώω κρέας και ψάρι δύο ημέρες την εβδομάδα και δεν τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα μία ημέρα την εβδομάδα».

Υπάρχουν τρόφιμα που δεν αρέσουν στον βασιλιά;
Ο Graham Tinsley MBE, πρώην διευθυντής της μαγειρικής ομάδας της Ουαλίας, δήλωσε στο περιοδικό HELLO! ότι στον βασιλιά δεν αρέσει η σοκολάτα, ο καφές και το σκόρδο.

Μία από τις ιδιοτροπίες του όσον αφορά τις διατροφικές του συνήθειες είναι πως δεν τρώει ποτές μπισκότα που δεν έχουν ήδη προθερμανθεί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Όπως δήλωσε μια έμπιστη πηγή νωρίτερα φέτος: «Ο Κάρολος λατρεύει να απολαμβάνει τυρί και μπισκότα μετά από τα περισσότερα γεύματά του. Ωστόσο, επιμένει τα μπισκότα να έχουν μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Το προσωπικό κρατάει πάντα ένα φορητό τηγάνι θέρμανσης προκειμένου να βεβαιωθεί ότι τα μπισκότα θα είναι αρκετά ζεστά για τα γούστα του».