Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: Ισοπαλία στο φινάλε για τους Πειραιώτες στο Europa League

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ διαφορά στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αλλά έμεινε τελικά στην ισοπαλία με 2-2, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Παρότι ήταν εμφανώς καλύτερος για μία ώρα αγώνα και προηγήθηκε με γκολ των Μασούρα και Ποντένσε, ο Ολυμπιακός επέτρεψε στην Τόπολα να επανέρθει, μειώνοντας με τον Ντάκοβατς και στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες από την αποβολή του Ντόη στο 71′ για να… σπαταλήσει τη νίκη. Οι Σέρβοι βρήκαν δεύτερο γκολ στο 90′ με τον Πάντοβιτς και “έκλεψαν” την ισοπαλία στον πρώτο όμιλο του Europa League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, έχοντας δύο καλές στιγμές στο πρώτο 10λεπτο, με τον Μασούρα και τον Φορτούνη να μην μπορούν όμως να σκοράρουν.

Το γκολ δεν άργησε πάντως να έρθει, αφού στο 16′ από ωραία κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε έκανε σέντρα ακριβείας από δεξιά και βρήκε τον Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι, για να πάρει αυτός την κεφαλιά προς την απέναντι γωνία και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Μαρτίνεθ.

Μετά το γκολ, η Τόπολα προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε μέτρα στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να δείχνει όμως πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ποντένσε και Ροντινέι είχαν έτσι την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αλλά σε αμφότερες τις φάσεις, η μπάλα κόντραρε πριν καταλήξει στην εστία.

Η Τόπολα από την πλευρά της, είχε τη μοναδική της ευκαιρία για ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο 31′, με τον Ράκονιατς να βγαίνει σε θέση βολής απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά να στέλνει την μπάλα με φαλτσαριστό πλασέ, λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός πήγε έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς στο ξεκίνημα το δευτέρου μέρους. Στην πρώτη καλή στιγμή στο 56′ ο Ελ Καμπί νικήθηκε από τον Ίλιτς σε τετ-α-τετ, αλλά από το κόρνερ ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Πειραιώτες.

Η μπάλα έφθασε στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή κι αυτός συνέκλινε ωραία προς την εστία και με όμορφο σουτ στην κλειστή γωνία, πέτυχε το γκολ για το 2-0 του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση.

Η Τόπολα κατάφερε όμως να αντιδράσει αμέσως, αφού στο 63′, με άψογη επιθετική ανάπτυξη, έβγαλε τον Ντάκοβατς σε θέση βολής και αυτός πλάσαρε τον Πασχαλάκη για να μειώσει η σερβική ομάδα σε 2-1.

Λίγο αργότερα μάλιστα, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ντόη αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή, ανατρέποντας αντίπαλο ως τελευταίος παίκτης στην άμυνα της ομάδας του. Οι Πειραιώτες έμειναν έτσι με 10 παίκτες από το 71ο λεπτό και μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Παρότι δεν δέχθηκε όμως μεγάλη “πίεση” από την Τόπολα, ο Ολυμπιακός δέχθηκε δεύτερο γκολ στη μοναδική φάση των Σέρβων στο φινάλε. Ο Πάντοβιτς με πλασέ με τη μία στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών, ισοφάρισε σε 2-2 και “πάγωσε” την ομάδα του Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός έχασε έτσι τεράστια ευκαιρία για μία εκτός έδρας νίκη στον πρώτο όμιλο του Europa League και έμεινε με τον ένα βαθμό, ισόβαθμος με την Τόπολα στη βαθμολογία, μετά από δύο αγώνες.

Οι συνθέσεις στο Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς – Τσβέτκοβιτς, Τσόλουσιτς, Άντονιτς (79’ Βούλιτς), Πέτροβιτς – Ράντιν (87’ Μιρτσέφσκι), Στόγιτς, Τζάκοβατς, Στάνιτς (79’ Πάντοβιτς) – Ράκονιατς (90+3’ Βλαλούκιν), Γιοβάνοβιτς (87’ Σος)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι – Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (74’ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62’ Γιόβετιτς) – Μασούρας (62’ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74’ Πορόζο)