Νέα συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου: ετοιμάζεται ευρύ προοδευτικό μέτωπο;

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γενικά είναι δυσαρεστημένος με την ηγεσία του Στεφάνου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει παρασκηνιακά το ίδρυμά του με σκοπό να ενώσει άφθαρτα πρόσωπα της κεντροαριστεράς με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου μετά τις ευρωεκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει σύμπλευση και με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες, οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε με χυδαίο τρόπο τον Παπανδρέου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, τουλάχιστον για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο τελευταίοι έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο εξωτερικό ενώ η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» αποκαλύπτει και νέα συνάντηση των δύο ανδρών στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί βρίσκονται σε κλίμα πολιτικής σύμπνοιας καθώς αμφότεροι πιστεύουν ότι τα υφιστάμενα κόμματα στην αντιπολίτευση δεν εμπνέουν τους πολίτες, ούτε μπορούν να νικήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε απαιτείται μια νέα πολιτική κίνηση. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου με άφθαρτα πρόσωπα της κεντροαριστεράς αλλά και σοβαρά και έμπειρα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι προδιαγεγραμμένο και όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να ενεργοποιηθεί πολιτικά εντός του 2024 με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό μακριά από τα υφιστάμενα κόμματα. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Διονύση Τεμπονέρα σε συνέντευξή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να έχει ενεργό ρόλο στο νέο δημοκρατικό μέτωπο που ετοιμάζεται.

Ο ρόλος Παπανδρέου και οι συνδετικοί κρίκοι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει μια εκδήλωση για την έναρξη του ιδρύματός του είτε τον Μάρτιο, είτε τον Απρίλιο και έχει καλέσει ως ομιλητή και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο τελευταίος μπορεί να μιλήσει ως επίτιμος πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ωστόσο αποτελεί το συνδετικό κρίκο του Αλέξη Τσίπρα με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καλοβλέπουν μια σύγκλιση δυνάμεων. Δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρούσα φάση δεν θέλει να ακούει για συνεργασίες είτε με τον πρώην πρωθυπουργό είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, πρόσωπα όπως ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο εκδότης Νίκος Γκιώνης έχουν αναλάβει να προσεγγίσουν σοβαρά στελέχη και από τα δύο κόμματα με στόχο τη δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών στην κεντροαριστερά.

Επιπλέον οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης και Όλγα Γερoβασίλη έχουν αναλάβει από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ τις συνεννοήσεις για την επόμενη ημέρα. Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά θα είναι ραγδαίες μετά τις ευρωεκλογές και όπως φαίνεται οι ηγεσίες Κασσελάκη – Ανδρουλάκη κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για την επερχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

πηγή