Serie A: Η Νάπολι κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά το 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε

Μετά από 33 ολόκληρα χρόνια, η Νάπολι είναι και τυπικά η νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας, καθώς με την ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε, κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στη Serie A.

Από την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα και μετά, η Νάπολι δεν κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, μέχρι και… σήμερα. Με νέο “ήρωα” τον Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος πέτυχε και το ιστορικό γκολ κόντρα στην Ουντινέζε, οι Ναπολιτάνοι είναι ξανά πρωταθλητές.

Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, η Νάπολι χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό για να “σφραγίσει” τον τίτλο και τα κατάφερε έστω και δύσκολα στην έδρα της Ουντινέζε. Ο Λόβριτς την έβαλε πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά ο Οσιμέν “απάντησε” και το δικό του γκολ ήταν αυτό που χάρισε την ισοπαλία και το τρόπαιο της Serie A στην ομάδα του Σπαλέτι.

Ο επιθετικός της Νάπολι πέτυχε το 22ο γκολ του σε 26 παιχνίδια της Serie A και θυμίζοντας… Μαραντόνα, προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 10.000 οπαδούς της ομάδας του στο γήπεδο, αλλά και όλο τον κόσμο στην ιταλική πόλη του Νότου.